Farsangi ízek diétás szemmel
Nagy Margit receptjét olvashatják.
Hozzávalók:
- 50 dkg fejes káposzta
- 40 dkg zeller
- 40 dkg alma
- 1 db citrom
- 2 ek. ecet
- só, édesítőszer
Elkészítés:
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A zellert és almát vékony metéltre vágjuk, összekeverjük, citromlével meglocsoljuk. Vízzel, ecettel, sóval salátalevet készítünk, beletesszük a zellert, almát, majd a jól kinyomkodott káposztát. Tálalás előtt 1–2 óráig hűtőszekrényben érleljük.
4 adag
Energia: 108.4 kcal, Szénhidrát: 19.8 g
Fehérje: 3.9 g, Zsír: 0.6 g
Forrás: diabeteszinfo.hu