Körtés-Sajtos Zöldsaláta Kuszkusszal – Szálka Brigitta dietetikus receptje
Hozzávalók 4 személyre
[ a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 1 nagy fej saláta [50 g] vagy többféle saláta keverve
- 1 fej [1/4 fej] lilahagyma
- 2db kisméretű [1/2 db] körte
- 1 cikk lila káposzta
- 120 g [30 g] light sajt
- 2 evőkanál mandulaolaj [2 teáskanál] (helyettesíthető növényi olajjal)
- 120g [30 g/ 3 evőkanál] kuszkusz
A salátát, a zöldségeket, a fűszereket és a körtét megmossuk, megtisztítjuk. A salátát felszeleteljük, a körtét, a lila káposztát és a hagymát vékony cikkekre vágjuk, a sajtot kockára. A kuszkuszt felöntjük kétszeres mennyiségű forró sós vízzel, lefedjük, ha elfőtte a levét levesszük a tűzről, pár csepp olajt adunk hozzá. A kuszkuszt összekeverhetjük a saláta többi hozzávalójával, de tálalhatjuk a saláta mellé is. Tálaláskor megpermetezzük mandulaolajjal, balzsamecettel, friss metélőhagymával díszítve kínáljuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 291 kcal
Szénhidrát: 32 g
Fehérje: 14 g
Zsír: 12 g
Rost: 6 g
Forrás: diabeteszinfo.hu