Gránátalmás mozzarellás saláta – Szálka Brigitta dietetikus receptje
Hozzávalók 4 személyre[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 1 fej [40 g] jégsaláta vagy más zöldsaláta
- 1 db közepes [1/4] gránátalma
- 1-2 szál újhagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 100 g [25 g] laktózmentes mozzarella
- 1 evőkanál szőlőmagolaj vagy más növényi olaj
- 1-2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
A salátaleveleket megmossuk, a gránátalmát meghámozzuk, megtisztítjuk hártyáitól. A lilahagymát és az újhagymát vékonyra szeljük. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt (szőlőmag)olajjal és balzsamecettel megcsepegtetjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 147 kcal
Szénhidrát: 12 g
Rost: 3 g
Zsír: 8 g
Fehérje: 5 g
Forrás: diabeteszinfo.hu