Felejtsük el az önsegítő könyveket és a gondosan felépített légzőgyakorlatokat – kóros bátortalanságunk oka valószínűleg étrendünkben keresendő. Írja a The Telegraph cikkét felhasználva az ÉlemiszerOnline.
Amerikai tudósok felmérése alapján a fermentált ételek (savanyúkáposzta, ecetes uborka, joghurt, stb.) enyhíthetnek a krónikus félszegség tünetein.
Egy, a Marylandi Egyetem és a Virginia állambeli William & Mary Kollégium kutatóiból felálló csapat szerint a probiotikumok, vagyis az erjesztett élelmiszerekben előforduló „jó” baktériumok fokozhatják a Gamma-amino-vajsav (gamma-Aminobutyric acid – GABA) termelődésének mértékét a szervezetben. Ez a neurotranszmitter a szorongás elleni gyógyszerekéhez hasonló hatásokat gyakorol a szociális szorongásos betegségben szenvedő emberekre.
A cikk folytatásáért kattintson ide.
Forrás: elelmiszeronline.hu
10 hozzászólás
Merényi Éva liked this on Facebook.
István Matucza liked this on Facebook.
Józsa Emese liked this on Facebook.
Klári Bükiné Rajnai liked this on Facebook.
Christine Sultan liked this on Facebook.
Ezek szerint ha a nyuszinak savanyúságot adunk oroszlán lesz belőle !!
Edit Marosi liked this on Facebook.
Gabriella Kovács liked this on Facebook.
Lászlóné Mária Taksonyi liked this on Facebook.
Dr Ajtay Zénó…nem?