Védőzónákat alakítanak ki Nagy Britanniában az egészségügyi intézmények körül

0

Védőzónákat jelöl ki a terhességmegszakítást végző és abortusz-tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó egészségügyi intézmények körül a brit kormány a páciensek és a dolgozók zaklatásának megakadályozása végett – írja az MTI nyomán a Magyar Hírlap. 

A londoni belügyminisztérium tájékoztatása szerint az október 31-én hatályba lépő intézkedés alapján az érintett intézetek 150 méteres körzetében tilos lesz bármiféle olyan cselekedet – például abortuszellenes röplapok osztogatása –, amely befolyásolhatja az intézeteket felkeresők döntéseit terhességük megszakításáról és a klinikák egyéb szolgáltatásainak igénybevételéről, vagy bármilyen módon akadályozza őket mozgásukban. Tilos lesz a védelmi övezeteken belül az intézmények látogatóinak és egészségügyi személyzetének zaklatása vagy bármilyen egyéb ellenük irányuló, lelki bántalmazással felérő cselekmény.

A belügyi tárca szerdai ismertetése szerint a rendelet megsértői felső korlát nélküli pénzbüntetéssel lesznek sújthatók.

Jess Phillips, a nők sérelmére elkövetett erőszakcselekmények elleni küzdelem irányításáért felelős belügyi államtitkár a minisztériumi tájékoztatáshoz fűzött nyilatkozatában leszögezte: a terhességmegszakítás és az ehhez kapcsolódó tanácsadási szolgáltatások igénybevétele a nők alapvető joga Nagy-Britanniában, és a munkáspárti kormány nem fogja tétlenül tűrni zaklatásukat és megfélemlítésüket – írja a Magyar Hírlap.

Forrás: Magyar Hírlap / MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com