A TEK-kel együttműködésben készült el idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jótékonysági naptára

0

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak szereplésével készült el a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 2025-ös jótékonysági naptára.

A kezelés alatt álló gyerekek és családjaik életkörülményeinek javítását segítő naptár keddi budapesti bemutatóján Hajdu János rendőr altábornagy, a TEK főigazgatója kiemelte: a szervezet 2010-es megalakulása óta fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten felhívja a figyelmet a gyermekekkel kapcsolatos jótékonysági események kiemelt társadalmi jelentőségére.

A nyár folyamán a Terrorelhárítási Központ által szervezett napon a kezelés alatt álló leukémiás és gyógyult gyerekek megismerkedhettek a szervezet képességeivel, közben pedig elkészültek a naptárfotók is – emlékeztetett a főigazgató.

A TEK a jövőben is tervezi hasonló, gyermekeknek szóló programok megvalósítását, amelyekkel örömteli élményeket tudnak adni nekik – jegyezte meg Hajdu János.

Béresné Gurbán Júlia, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja felidézte, hogy az alapítvány immár hetedik alkalommal készít asztali és falinaptárakat kezelés alatt álló és gyógyult gyerekek szereplésével.

A naptár Igazi hősök elnevezése utalás arra, hogy a kezelés alatt álló gyerekek és családjaik hősként küzdenek a betegség ellen – hangsúlyozta.

„A kezdeti időszakban a gyerekek szuperhősjelmezbe bújva szerepeltek a naptárakon, az utóbbi években viszont úgy döntöttünk, hogy felkérünk olyan példaképeket, akikre ők is hősként tekinthetnek”

– fogalmazott Béresné Gurbán Júlia.

Mint mondta, a naptárakban a gyerekekkel szerepeltek már többek között Szabolcs vármegyei kutyás rendőrök és a nyíregyházi tűzoltók és a kosárlabdacsapat játékosai is, idén pedig az a döntés született, hogy a TEK munkatársait kérik fel.

„A terrorelhárítók egyik legfőbb tulajdonsága a kitartás, amelyben nagyon hasonlóak az alapítvány által támogatott fiatalokhoz. A gyerekek küzdelme a legkeményebb TEK-es harcos számára is példamutató, ezért nem volt kérdés a közös naptár megvalósítása” – mondta el a tájékoztatón Jasenszky Nándor, a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője.

A naptárakon Hajdu János főigazgató mellett a TEK 11 munkatársa szerepel.

A nyomdából hétfőn kikerült asztali naptáron az év 52 hetéhez 52 fotó tartozik és minden héthez egy-egy idézet, a falinaptár és a zsebnaptár 12 hónapjához pedig 12 páros portré készült.

A képeknél egy-egy QR-kód segítségével egy-egy történet is olvasható: a fotón szereplő gyermek gyógyulásának története, mellette TEK-es portrépárjának szakmai életútja, valamint az általa képviselt szakterület bemutatása.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány célja, hogy a támogatásokból olyan életkörülményeket teremtsenek a gyerekek és családjaik számára, amelyek lehetővé teszik, hogy kényelmes és biztonságos feltételek között küzdhessenek a gyógyulásért.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com