Szeptember 19-én lesz az első őszi FOGTÜNDÉR program Pécsett

0

A PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának FOGTÜNDÉR programját minden évben nagy érdeklődés kíséri. A négy év alatti gyermekek játékos fogászati szűrővizsgálata és a közvetlen szülői tanácsadás 2002-ben kezdődött dr. Balásné dr. Szántó Ildikónak, a Gyermek- és Ifjúsági Fogászati Tanszék vezetőjének a kezdeményezésére. A program hiánypótló, mert a szervezett fogászati szűrés csak óvodáskorban kezdődik, és a 3 év alattiak egyharmadának már van szuvas foga. Az első őszi FOGTÜNDÉR eseményt szeptember 19-én, délután rendezik.

Az első fogorvosi találkozásnak óriási jelentősége van abban, hogy későbbi életszakaszunkban félünk-e a fogorvostól. A FOGTÜNDÉR eseményeken mosolygós, kedves szakemberek várják a piciket egy játékos találkozásra, melyen semmi sem kötelező. Lehet, hogy a gyermek az első alkalommal csak a rendelő ajtajáig megy el és visszafordul, ám legközelebb már be is lép.

A FOGTÜNDÉR program megvalósulása a NEA, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásának köszönhető. A DM és a Jordan adományai, az ajándékba adott fogkefék és tejfogtartó dobozkák mindig mosolyt csalnak a kicsik arcára.

Az első őszi FOGTÜNDÉR eseményre, amit szeptember 19-én, délután szerveznek, már előzetesen is sokan jelentkeztek. A program ingyenes, ám érdemes mielőbb regisztrálni az ertedesveledvideo@gmail.com címen, mert ha netán le is maradnak a mostani szűrésről, a novemberire előzetesen még jelentkezhetnek.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com