Gyümölcsgaluska – Nagy Margit receptje
Hozzávalók 4 adaghoz
- 30 dkg alma
- 4 db tojás
- 7 dl tej
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 0.5 db vaníliarúd
- édesítőszer
Az almát kimagozzuk, megdaráljuk vagy apró kockákra aprítjuk. Két egész tojást, édesítőszert és zsemlemorzsát adunk hozzá. Ha az összedolgozás után ragadósnak mutatkozik, kevés lisztet is tegyünk bele. A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és a gyümölcsmasszából kiskanállal galuskát szaggatunk bele. Ha a galuska megfőtt, a tejet leszűrjük. Két tojássárgájával, állandó keverés mellett buggyanásig főzzük. Miután lehűlt, hozzákeverjük a két felvert tojásfehérjét, és a sodóba tesszük a gyümölcsgaluskát is. Hidegen tálaljuk.
Energia: 288.9 kcal
Szénhidrát: 26.0 g
Fehérje: 15.9 g
Zsír: 12.4 g
Forrás: diabeteszinfo.hu