Gyalogolj, ne lébecolj! – Október a gyaloglás hónapja

0

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával idén is lehet csatlakozni a Világ Gyalogló (HÓ)Nap országos eseménysorozathoz. Október hónapban a cél az, hogy a lehető legtöbb magyarországi településen valósuljanak meg a programhoz kapcsolódó túrák, melyek felhívják a figyelmet a gyaloglás jótékony hatásaira.

Október a gyaloglás hónapja. A gyaloglás kiváló mozgásforma, amely bármely életkorban végezhető. A gyaloglás előnyei, hogy javítja a közérzetet, csökkenti a vérnyomást, serkenti a kreatív gondolkodást, szabályozza a vércukorszintet, segít a fogyásban, megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét.

A TAFISA (Nemzetközi Szabadidősport Szövetség) október 6-ra hirdette meg a Világ Gyalogló Napot. Az október első vasárnapján zajló programhoz 94 országból 382077 résztvevő, több, mint 160 eseménnyel csatlakozott.

A TAFISA magyarországi tagszervezeténél a MASPORT-nál még tart a rendezvénysorozat, hiszen itthon egy hónap áll rendelkezésre bekapcsolódni a kezdeményezésbe.

Hazánkban az egy hónapos gyaloglás kihívásra jelenleg 540 eseményt regisztráltak, mintegy 31878 fő részvételét jelezve. Iskolások, óvodások, nyugdíjas szervezetek és közösségek tagjai indulnak októberben rövidebb – hosszabb gyalogtúrákra szerte az országban, népszerűsítve ezzel a mozgást, az egészséges életmódot és a gyaloglást, mint mozgásformát.

A programhoz még lehet csatlakozni, további információ a MASPORT felületén található.

Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com