Influenza és koronavírus elleni oltási kampányt indít a belga főváros

0

Influenza és koronavírus elleni oltási kampányt indít a brüsszeli régió az átoltottság kiterjesztése és a veszélyeztetett emberek védelme érdekében – jelentette a The Brussels Times című, angol nyelvű brüsszeli hírportál kedden.

A Vivalis nevű, brüsszeli egészségügyi szolgálat tájékoztatása szerint a beoltáshoz szükséges koronavírus elleni vakcina ingyenes, az influenza elleni védőoltást azonban az oltakozni vágyóknak kell beszerezniük a gyógyszertárakban.

Az influenza-oltás ára 17,42 euró (mintegy 6800 forint), kivéve a 49 év felettiek és a magas egyészségügyi kockázattal élők számára, akik jelentős támogatásban részesülnek. Ők az oltóanyagot 2,45 és 4,08 euró közötti áron vásárolhatják meg – írták.

Közölték, a koronavírus elleni védőoltás már elérhető az orvosi rendelőkben, valamint egyes gyógyszertárakban. Az influenza elleni védőoltás október 15-től lesz megkapható – jegyezték meg.

Cél az átoltottság kiterjesztése a veszélyeztetett emberek védelme a hidegebb hónapokban, amikor a légúti fertőzések gyakoribbak. Ez segít enyhíteni az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást, amely téli időszakban nagyobb terhet jelent” 

– fogalmaztak.

A brüsszeli egészségügyi szolgálat kiemelte: mindkét oltás különösen a 64 év felettieknek, az immunhiányos gyermekeknek vagy a súlyos krónikus betegségben szenvedőknek ajánlott.

Emellett javallott a gondozási intézmények lakóinak, a túlsúllyal küzdőknek és minden egészségügyi dolgozónak. Közölték, lehetőség van mindkét védőoltás egyidejű megszerzésére is október 15-től november 1-ig.

Az egészségügyi szolgálat a terhes nők számára elsősorban az influenza elleni védőoltás beadását ajánlotta, a koronavírus elleni vakcinát csak fokozott kockázat esetén és orvosi tanácsra – tette hozzá beszámolójában a hírportál.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com