Ingyenes szűrésekkel vár mindenkit az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

0

Az „Egyszer Élünk Körút” ingyenes szűrőprogramunk célja a 2-es típusú cukorbetegség megelőzése, valamint korai felismerése. Augusztusban a fővárosi állatkertben és a Magyar Ízek Utcáján keressétek a sárga szűrősátrainkat, ahol vércukor-, vérnyomás- és véroxigénszint-mérésre nyílik lehetőségetek – írja honlapján az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. 

Alapítványunk évente több tízezer embert ér el országszerte neves fesztiválokon, családi- és egészségnapokon, sportrendezvényeken ingyenes szűrésekkel.

Miért fontos rendszeresen ellenőriztetni egészségi állapotodat?

Mert egyes kórállapotok időben felfedezhetők és megbecsülhető a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Az a tapasztalatunk, hogy minden ingyenes szűrési helyszínünkön mérnek extrém magas vércukorértékeket szakápolóink. Akadt olyan résztvevőnk, aki a mi szűrésünkön szembesült 17-es vércukorértékével. A normál éhomi vércukorérték nem emelkedik 6,0 mmol/l fölé, és 2 órával étkezés után mérve 7,8 mmol/l alatt marad. Kontroll nélkül nem tudhatod, milyen a vércukorszinted.

Egy másik látogatónk vérnyomása extrém magas értéket mutatott, az érintett nem is érzékelte, hogy bármi gond lenne. Pedig ilyenkor azonnali beavatkozásra is szükség lehet. A szűrési eredmény ugyan nem diagnózis, de a normáltól eltérő értékek esetén szakembereink orvoshoz irányítanak.

Szűrési helyszínek a hónapban:

  • augusztus 9: Fővárosi Állat- és Növénykertben születésnapi rendezvény – Budapest
  • augusztus 18-19-20.: Magyar Ízek Utcája a Várkert bazár előtti sétányon; a rendezvényen meg lehet kóstolni az idei győztes tortákat is (Magyarország Cukormentes Tortáját és Magyarország Tortáját) – Budapest

A szűrések támogatója a magyar vércukormérők gyártója, a 77 Elektronika és a Beurer Medical Hungary. 

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com