Augusztusban elindítja az ország első Ortopéd Robotsebészeti Centrumát az EMINEO Magánkórház

0

Idén augusztusban mintegy félmilliárd forintos beruházással elindítja az ország első Ortopéd Robotsebészeti Centrumát az EMINEO Magánkórház. 

A központ ortopéd sebészeit a 2018 óta világszerte sikerrel alkalmazott, amerikai fejlesztésű ROSA robot támogatja. A robot a folyamatosan frissülő mesterséges intelligencia alkalmazásával – több százezer műtét tapasztalatai alapján -, valós időben segíti a sebészt az operáció során. A rendszer hasonló hatékonysággal képes a beavatkozásokat végző szakemberek támogatására a csípő- és vállprotézisműtétek esetén is, ezzel világszinten egyedülállónak számít a robotsebészetben.

A robotot Európában mindössze 80, globálisan azonban már több mint 1500 helyen alkalmazzák, eredményességét több klinikai vizsgálat támasztja alá.

Az ortopédiai ellátásokra specializálódott EMINEO Magánkórház nettó árbevétele 2,55 milliárd forint, EBITDA-ja 64,9 millió forint volt 2023-ban. A kórház 2 csúcsfelszereltségű műtőjében havi 200 műtétet végeznek, 70 szakorvossal húsz szakterületen látják el a hozzájuk forduló pácienseket.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com