Receptversenyt hirdet a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság.
Egyre több civilizációs betegség válik népbetegséggé, aminek hátterében immunrendszerünk fokozatos gyengülése áll. Immunrendszerünk legnagyobb része bélrendszerünkben található, a fermentálás pedig az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb módja annak, hogy a mikrobiom egyensúlyát – amely egészségünkért felelős- helyreállítsuk. Mára szinte elfelejtettük, hogy a kovászos uborkán és a savanyú káposztán kívül más ételeket is lehet fermentálni, azaz tartósítószerek nélkül tartósítani. Az erjesztéssel ugyanis tejsav keletkezik, ami természetes módon tartósítja az ételt.
Nagyanyáink, dédnagyanyáink gyógyító konyhaművészetét szeretnénk feléleszteni, ahogyan tavalyi receptversenyünkkel is tettük. A kiírást keresse a Kor Kontroll Társaság portálján! A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Fontos, hogy az étel-ital legyen az gyümölcs, zöldség, kefir, joghurt, sajt, bor, sör stb. megfeleljen a fermentálás szabályainak. / Erről az interneten is tájékozódhat! /
Beküldési határidő: 2024. március 25.
Forrás: Kor Kontroll Társaság, OS