Cseresznyeretkes zöldsaláta – Szálka Brigitta dietetikus receptje
Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 2 csokor cseresznyeretek
- ≈ 160 g [40 g] zöldsaláta keverék (pl.: madársaláta, fejes saláta, rukkola)
- 1 nagy csokor újhagyma
salátaöntet
- 4 [1] teáskanál tökmagolaj vagy más növényi olaj (pl. olíva, mandula)
- 4 [1] teáskanál balzsamecet
- 4 [1] teáskanál mustár
Elkészítés
A salátaöntet hozzávalóit a mustárral kezdve kikeverjük vagy jól záródó kisebb méretű befőttes üvegben összerázzuk. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cseresznyeretket és az újhagymát karikára vágjuk. Az előkészített zöldségeket salátás tányérokba helyezzük. A salátaöntettel csepegtetve kínáljuk, fogyasszuk.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
energia: 99 kcal
szénhidrát: 5 g
rost: g
zsír: 8 g
fehérje: 1 g
Forrás: diabeteszinfo.hu