Szálka Brigitta dietetikus receptje 12 szelet tortához
száraz részhez
- 150 g teljes őrlésű liszt
- 50 g őrölt mandula
- 50 g kakaópor
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 150 g eritritol
- késhegynyi őrölt kardamom
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
folyékony részhez
- 2 db tojás
- 1 közepes méretű hámozott alma
- 1 közepes méretű hámozott narancs
- 1 teáskanálnyi reszelt narancshéj
- 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
- 80 g zsírszegény margarin
- 60 g apróra vágott szárított datolya és füge vegyesen
- 30 g mogyoró egészben vagy durvára vágva
- 600 g eper a díszítéshez és a kínáláshoz
Elkészítés
A torta száraz összetevőit egy külön edényben összekeverjük. A folyékony összetevőket botmixerrel simára dolgozzuk. A száraz és a folyékony összetevőket elkeverjük egymással. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Friss eperrel kínáljuk.
1 szelet torta energia- és tápanyagtartalma – 50 g eperrel:
energia: 163 kcal
szénhidrát: 20 g
rost: 4 g
zsír: 6 g
fehérje: 5 g
Forrás: diabeteszinfo.hu