A Foodbeast szerint, ha az olvasó valaha is ráharap egy tüzes piros paprikára, és gyorsan meg akar szabadulni a fájdalomtól, a legjobb, ha egy kis tejtartalmú élelmiszert fogyaszt az „incidens” után.
Vizet egyáltalán nem tanácsos ilyenkor inni, mert alaposan ráfázhatunk a dologra – írja az ÉlelmiszerOnline. Természetesen tudományos oka annak, hogy a hasonló esetekben miért is javallott elkerülni a H2O-t.
A Reactions Everyday Chemistry videója szerint a vízmolekulák egyszerűen „nem jönnek ki jól” a paprika részecskéivel. Ezért, amikor azt hisszük, hogy fellélegezhetünk, csak még inkább felerősítjük a fájdalmat.
A teljes tartalom megtekintéséhez kattintson ide.
Forrás: elelmiszeronline.hu
8 hozzászólás
Piroska Kovács liked this on Facebook.
Józsa Emese liked this on Facebook.
A hideg víz márpedig jó.
Aniko Havasi liked this on Facebook.
Erika Kiss liked this on Facebook.
A hideg tej még jobb!
🙂 Márakinek van hozzá gusztusa. Ahol erős ételt szolgálnak fel, általában híján vannak a tejnek. Amúgy semmi jelentősége, mert az idő a legtökéletesebb gyógyszer.
István Matucza liked this on Facebook.