Csípős ételekre nem tanácsos vizet inni!

8

A Foodbeast szerint, ha az olvasó valaha is ráharap egy tüzes piros paprikára, és gyorsan meg akar szabadulni a fájdalomtól, a legjobb, ha egy kis tejtartalmú élelmiszert fogyaszt az „incidens” után.

Vizet egyáltalán nem tanácsos ilyenkor inni, mert alaposan ráfázhatunk a dologra – írja az ÉlelmiszerOnline. Természetesen tudományos oka annak, hogy a hasonló esetekben miért is javallott elkerülni a H2O-t.

A Reactions Everyday Chemistry videója szerint a vízmolekulák egyszerűen „nem jönnek ki jól” a paprika részecskéivel. Ezért, amikor azt hisszük, hogy fellélegezhetünk, csak még inkább felerősítjük a fájdalmat.

A teljes tartalom megtekintéséhez kattintson ide.

Forrás: elelmiszeronline.hu

8 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com