Bár akadnak üdítő kivételek, a legtöbb gyógyintézetben aligha javul a páciensek közérzete a nekik tálalt menütől. A kórházak közötti különbség egyik oka, hogy míg egyes helyeken helyben készítik az ételeket, máshol profitorientált cégnek szervezik ki az ellátást – írja cikkében a Magyar Nemzet Online.
Bár a jelentősége elenyészőnek tűnhet az étkeztetés színvonaláról szóló vitában, valójában rendkívül fontos, hogy az étel étvágygerjesztő, gusztusos legyen. Ha rosszul néz ki, hiába egészséges, könnyen megeshet, hogy érintetlenül megy a moslékba.
Hogyan történhet meg, hogy egy dél-magyarországi kórház gyerekosztályán felismerhetetlen, mócsingos étellel próbálnak egy anorexiás (!) fiatalt evésre bírni? Hogy kerülhet a beteg tányérjába az a már fent emlegetett, rózsaszín mártással leöntött húsdarab, ha elvileg minden kimenő ételt az adott kórházban dolgozó élelmezésvezető és vezető dietetikus ellenőriz? – teszi fel a kérdést az újság.
A teljes tartalomért kattintson az MNO oldalára.
Forrás: mno.hu
5 hozzászólás
István Matucza liked this on Facebook.
Józsa Emese liked this on Facebook.
Erika Kiss liked this on Facebook.
Máté Józsefné liked this on Facebook.
Én a Kaposi Mór Kórház Rehabilitációs osztályán vagyok és nagyon megfelel amit kapunk,kedveses a nővérek,kezelők,legjobb osztály szerintem!